Oeuvre

Het oeuvre van kunstenaar verzamelaar WIJNAND VAN LIESHOUT bestaat uit geënsceneerde kunstfotografie , vooral grote formaten , sinds 1970 nav grote verzamelings installaties en objecten uit zijn reusachtige verzamelingen cultureel erfgoed.
Na 2005 ontstaan ook kleinere assemblages in kastjes staand of hangend , vanwege sterk verkleinde woningflat – atelier
Als pionier van geënsceneerde fotografie in Nederland hoort hij bij de aartsvaders van het genre .
Hij is ook een van de meest spraakmakende eigenzinnige kunstenaars en wordt ook als zodanig erkend opgenomen in HET LEXICON VAN EE NEDERLANDSE FOTOGRAFIE 1999 en krijgt hiervoor later en actueel weer herwaardering .
Het werk heeft gedurende 50 jaar een ontwikkeling doorgemaakt van bizarre surreële tableaus en bizarre installaties , provocerend of schokkend soms , naar laat in zijn leven een atmosfeer van oceanische diepten in het bewustzijn , waar zijn oorspronkelijke hoofdthema van VERVAL EN VERROTTING , in een milde en dromeriger geheimzinnige sfeer van humus vóór nieuw leven overgaat .

Met zijn fotografische werken is hij in talloze belangrijke en ook kleinere collecties opgenomen zoals die van museum De Domijnen Sittard , NoordBrabants museum , Rijksdirnst voor de Beeld.Kunst etc.

Prijslijst werk Wijnand van Lieshout.